Дете Водолей
11-780x959

Дете Водолей

Детето зодия Водолей или асцендент Водолей
Слънцето се намира в зодиакалния знак на Водолей от 20 януари до 18 февруари (не забравяйте, че първият и последният ден от всяка зодия може да бъдат ден по-рано или по-късно от общоприетите, поради изместването с няколко часа през годината. Ако детето ви е родено в първия или

последния ден от даден зодиакален знак, e необходимо да изчислите, с точен час и минута на раждане, коя е неговата зодия). Децата родени под знака на Водолей, носят неповторимата характеристика на Урановите вълни. Уран е новият управител на зодията и той е символ на новото, шокиращото, различното и нестандартното. Бъдещето е на фокус, а миналото не е фактор, за всички малки Водолеи.
Външен вид:
Децата от зодията нямат някакви физиологични характерности, ако не броим леко издължената фигура или усещането за ефирна лекота, която излъчват. Привидно изглеждат спокойни и приветливи, но след време ще се сблъскате с тяхната абсолютна непредсказуемост в държанието. Това е най-типичното за тях, че та са просто нетипични. Често имат отнесен поглед, сякаш четат нещо от бъдещето, ще ви изненадват с невероятно мъдрите си размисли, както и с необичайни за възрастта си открития и умозаключения.
Темперамент – най-силните характеристики на личността:
Всяко ново и непознато нещо, човек, играчка, място, кара тези деца да се развълнуват и да се изявяват в пълния си блясък. Влизането в рутина и използването на до болка познати модели на мислене и действие, винаги ще бъдат избягвани от децата и юношите със слънчев знак Водолей. Свободата на духа или поне усещането за такава, ще бъде най-високата точка на пирамидата на ценностната им система. Индивидуалисти, които могат да достигнат до гениални начини на разрешаване на задачи и проблеми, и в същото време ще се нуждаят от групи, приятели и каузи, сред които да споделят своите идеи. Интересно е, това че постоянно ще откривате противоречия в характера им. Например, Водолеите могат да бъдат определени често като неподправени индивидуалисти, които обаче имат потребност от широка обществена изява и вписване в група; имат изключително напредничаво мислене, което веднъж прегърнало някаква модерна идея, изключително трудно след това променя възгледите си; вълнуват се от новите технологии и в същото време често може да имат страх от асансьори, самолети или някакви електрически уреди. В тях ще откриваме фиксиран и в същото време изключително аналитичен и новаторски подход към живота. Отворени са към изучаването на различни модерни науки, които позволяват подчиняването на света и природата, в името на общочовешкия напредък. Приятелството, в близък кръг или в смисъл на хуманитарен подход към всеки човек, е другият стълб на техния

темперамент. Приятелството за тях още от съвсем малки е на пиедестал. Фразата „един приятел“ ще бъде най-често използвана в речника им. Всички близки, а след време и интимни контакти, трябва първо да са преминали през цедката на доказаното приятелство. Ако трябва да опишем малките Водолеи с няколко определения, то те трябва да включват непременно: чувствително, непредвидимо, упорито, изобретателно и много живо дете. Необикновената комбинация на характера им се дължи на невероятната скорост, с която текат техните мисловни процеси, граничеща с гениалност, но и невротичност. Нервната им система е винаги в действие, затова е добре да бъдат научени да я щадят и да могат да се отпускат и да си почиват. По отношение на здравето, съблюдавайте освен начините за разтоварване на вроденото им нервно напрежение, също и глезените и пищялите, тъй като те се сочат като тяхно слабо място.
Възпитателни методи – как да подсилваме тяхната уникална енергия и дарби:
Във всяко дете Водолей дреме потенциален феномен или ексцентрик – това зависи от насоките, които ще дават родителите и възрастните в средата. Добре е да се поощряват, така че да се движат и да спортуват активно, тъй като енергията, която влагат в мисловните процеси, може да ги изтощава и да не намират за необходимо да правят допълнителни активности. Вероятно няма да обичат организираните групови дейности, а сами ще искат да се справят със задачите си. Често ще обичат да се измъкват от домашните си ангажименти под някакъв оригинален предлог. Замислете се, дали не могат или просто не искат да правят нещата, които сте им възложили. И още нещо много важно за вас родители – малките Водолеи са необикновено наблюдателни и просто знаят, когато вие сте обременени от тежки мисли или проблеми. Това ги прави податливи към състояния на меланхолия или тъга. Склонни са към фиксации и ритуали преди заспиване, затова е добре да не им се внушават никакви отрицателни неща, свързани със заобикалящата ги среда.
Други особености на темперамента на зодия Водолей:
Както споменахме Водолеите имат много приятели – без разлика от пол, класа или възгледи. Толерантността им е толкова присъща, че тя е като магнит за многобройната мрежа от хора, които ще се числят като техни много добри познати и приятели. Подрастващите Водолеи често имат доста революционни възгледи, като наблягат на ексцентрично облекло и външен вид. Темата за любовта е по-скоро общочовешка, отколкото земна

и насочена към физически страсти. Те са изключителни хуманисти по своята природа. Основните качества на техния характер са природна интелигентност, комбинативност, самобитност. Общителни новатори-бунтари, които имат особен подход към всички хуманистични каузи. Тъмната страна на техния нрав може да включва желание за неограничена свобода, да се окажат бунтари без кауза, разсеяни, отнесени и емоционално резервирани партньори.
Асцендент Водолей:
Изгряващият Водолей дава новаторски подход към живота, интерес към модерните клонове на науката, желание за разрешаване на различни социални несправедливости и често запомнящ се, изключително оригинален външен вид. Обичайното спокойствие и липсата на външна изява на силни емоции, също са много типични за този асцендент. Какъвто и да е слънчевият знак, с Водолей на асцендента, детето ще расте като изключителен индивид, който постоянно ражда нови идеи и създава иновации. То принадлежи на бъдещето и ще издърпва напред всички хора, до които се докосва в живота си. Ще се нуждае от много свобода, разбирана като лично пространство и независимост. Конвенционалните системи на обучение или работа вероятно ще го влудяват, без дори да осъзнава защо. Усещането, че са по-особени от другите или че носят нещо много специално често ще ги преследва. Важно е да им потвърждавате, че те наистина са такива.
Водолей е името на Бъдещето. Често носителите на този слънчев знак и асцендент остават неразбрани, защото техният взор и мисли идват от там, където вие ще бъдете след месец, година или дори десетилетие. Позволете на тези страхотни новатори, просто да бъдат ваши приятели.
Информацията в статиите има насочващ характер и се базира на общите посоки за тълкуване. Всеки хороскоп е уникален сам по себе си, има своите особености и индивидуални различия и лична консултация с астролог е препоръчителна при желание за дълбочинен анализ и конкретни насоки.