Дете Везни
12-780x960

Дете Везни

Детето зодия Везни или асцендент Везни
Тази статия е посветена на Детето Везни, тук не мога да скрия личните си пристрастия, тъй като у дома съм обградена от чаровната красота на слънчевия знак и асцендента Везни, в лицата на моите две прекрасни дъщери. Да повторим, че слънчевият знак ни указва естествените таланти и качества, с които детето се ражда, кои са най-силните характеристики на личността, неговите дарби и уникална енергия, а асцендентът има отношение към външния облик, носи определящ характер за здравето, физическото тяло и начина, по който се адаптираме към заобикалящата ни среда.
Външен вид:
Когато очакваме или вече отглеждаме дете родено в периода (23 септември – 22 октомври), трябва да сме готови красотата и очарованието, нерешителността, внимателното отношение и артистичните таланти да се настанят у дома. Дечицата, родени под този слънчев знак имат много интересно изражение на лицето, понякога са абсолютно кукленски красиви, а друг път имат прекрасно оформени черти като на голям човек, макар още да са в невръстна възраст. Венера е управителят на тази зодия и затова всеки един неин представител, ако не е надарен с изящна красота, то при всички случаи е обезоръжаващо чаровен. Трапчинките са тяхна запазена марка.
Темперамент – най-силните характеристики на личността:
По отношение на характера на малките Везни едно е несъмнено, мнооого трудното взимане на решение, като това важи особено, когато детето е поставено пред избор от няколко неща. Ако мислите, че му давате свободата да си избере, то се пригответе за дълго изчакване и многократно приканване. Затова и в началото няма да е добре да му давате възможност за избор – например за закуската или за любимите дрехи, или към коя площадка за игра да се отправите. Малките представители на този знак не обичат да взимат решения и още по-малко обичат да бързат или да ги пришпорват. Когато се сблъскате с тяхното вцепенение, на вас ще ви се стори, че те просто стоят бездейно, но всъщност Везните не са нито твърдоглави, нито мързеливи, на тях им трябва просто време, за да вземат

решение към какво да се насочат първо – към закуската или дясното чорапче.
Възпитателни методи – как да подсилваме тяхната уникална енергия и дарби:
Астроложката Линда Гудман предлага първо родителите да взимаме решенията, после да стимулираме внимателно децата сами да правят избора си и накрая да ги оставяме да решават напълно самостоятелно. Внимателното и мило отношение е най-приемливият за Везните път към приучаването да взимат решения. Без настоятелни подкани, нетърпеливо подбутване или припряност – най-вече го казвам на майките от зодия Овен, Близнаци, Козирог и за всяка една от нас, която притежава енергична природа или по-невъздържан темперамент. Успокоението ви ще лежи в отговора на въпроса: „Каква е причината за колебливостта и неувереността на детето ми?“. Всъщност, тези деца са много умни, добри и винаги търсят справедливостта. Да направят грешен избор, който би довел до разочарование или нараняване на някой близък, до обида или грозна постъпка, ето това е, всъщност, тяхната вътрешна спирачка. Добрата страна на тази колебливост е предпазливостта, която всеки родител се радва да има в характера на детето си.
Други особености на темперамента на зодия Везни:
Друга безспорна черта на темперамента им е естественият стремеж към пълна хармония в заобикалящата среда, включително детската стая и всекидневните дейности. Съзвучието на цветовете и звуците с тяхната мисъл е от първа необходимост, те не понасят много силни звуци, безпорядъка, а включените твърде много електронни устройства и поглъщаната информация ще разлюлеят емоционалните везни на детето ви. Добре е да избягвате всячески филми със сцени на насилие или подобни илюстрации, защото могат да го наранят дълбоко. С няколко думи – пастелните тонове, спокойната и уютна обстановка, регулярните часове за почивка, са ключът за хармоничното и балансирано дете Везна. Момиченцата Везни обожават банята и козметиките, а момченцата обичат своите периоди на почивка без активност. Децата Везни обичат животните и природата като цяло. С напредването на годините ще откривате все повече, че детето Везна е изключително разумно, любопитно и обича да спори. Категоричното налагане на решение, без да е ясна вашата

мотивация ще го наранява. Чудесни пазители на тайна са, което ги прави и желани, и доверени приятели. Обичайно притежават някакви музикални или артистични дарби, затова е добре да се постараем да ги открием и стимулираме навреме. И дори да не очакваме, че ще станат велики творци, то подобни занимания ще дават на тяхното Слънце енергията, от която то най-много се нуждае, за да растат самоуверени и щастливи. Книгите са прозорец към тяхната душа, четенето и писането нерядко са част от техните индивидуални таланти.
Асцендент Везни:
И ако досега подчертахме естествените заложби у слънчевия знак Везни, нека да видим как асцендентът Везни се съчетава с останалите знаци от зодиака: независимо от подчертаните личностни характеристики, които има вашето дете например зодия Лъв, ако то е родено с изгряващ знак Везни, очарователното излъчване и популярността са му гарантирани. Чарът е неговото оръжие за постигане на целите и желанията му. Естественият стремеж към хармония и избягването на конфликтите чрез дипломатично отношение, е другият ресурс, с който ще разполага в характера си. Подчертаният интерес към красивите дрехи, артистичните изяви и литературата също ще са част от уникалната сила на неговия хороскоп. Най-голямата заблуда е спокойствието, което е заложено в името на зодия Везни, всъщност детето със слънчев знак или асцендент Везна расте и се развива именно търсейки хармоничния път към своя вътрешен баланс и съзвучието със заобикалящата го среда.
Информацията в статиите има насочващ характер и се базира на общите посоки за тълкуване. Всеки хороскоп е уникален сам по себе си, има своите особености и индивидуални различия и лична консултация с астролог е препоръчителна при желание за дълбочинен анализ и конкретни насоки.