Дете Стрелец
08-780x960

Дете Стрелец

Детето зодия Стрелец или асцендент Стрелец
Когато Слънцето навлезе в знака на Стрелец, то дарява със своите лъчи на оптимизъм и авантюристичен дух всички малчугани, родени в периода 22 ноември – 21 декември. Ако вашето дете е целунато именно от този слънчев знак, пригответе се приключенията във вашия живот да започнат сега!
Външен вид:
Малките Стрелци нямат желание да пораснат и детският неподправен ентусиазъм и очарователна игривост са неизменна част от тяхното излъчване и външен вид. Това, което отличава всяко дете от тази зодия, е веселият и жив поглед, неуморното желание за игра и готовност да преоткриват света. Невръстните Стрелчета обичат гушкането, компанията на родителите, по-големите братя и сестри и могат да заспиват необезпокоявани от шума на възрастните край тях. След малко наблюдения, вероятно с изненада ще установите, че изолацията и тишината на детската стая, всъщност, може да ги тревожи много повече, отколкото предполагате. Момиченцата са огнени фурии, които се впускат повече в приключенията на улицата, отколкото в игрите с кукли. За момченцата любимият герой ще бъде от типа Индиана Джоунс, а безстрашното изследване наоколо ще е най-естествената им игра. Цялата тази енергичност, обаче, незнайно как се съчетава с една лека непохватност и забавна тромавост. Затова не се учудвайте, ако децата Стрелци имат често ожулени колене или изморени крачета (като това важи силно не само за слънчевия знак, но и за асцендента Стрелец).
Темперамент – най-силните характеристики на личността:
Будни, весели и дружелюбни, обикновено винаги в движение – това са малките и големи Стрелци. Позитивното настроение и оптимизмът им се отразяват, дори на ниво темперамент – безкрайната им енергичност има нужда от чести разходки и време за игри на открито. Нерядко силната им нужда да се чувстват свободни, може да ги кара да правят неща точно обратното на това, което им казвате, тъй като непримиримостта с ограниченията, които възрастните или средата им налагат, е най-отличителната страна на характера им. Добре е да приемете от рано

желанието им да правят своя самостоятелен избор на приятели, занимания и посока. Безкрайно любопитни са и искат да знаят отговора на всеки въпрос, който им хрумва, а всеки отговор, пък, ще поражда още забавни питанки. За разлика от съседите си по зодия, Стрелците избягват рутината във всичките и форми, отличителна черта, дължаща се на безкрайната им любов към свободата. Бързото сприятеляване с най-различни хора и сравнително лесната адаптация към всяка нова среда е за завиждане. В най-крайната си форма, тази независимост може да се тълкува и като известна безотговорност, но в края на краищата техният директен и честен подход към всеки и всичко в живота им може да буди само възхищение.
Възпитателни методи – как да подсилваме тяхната уникална енергия и дарби:
Непосредственият им порив към липсата на ограничения и разкриване на истината съвсем естествено сочи и най-адекватния подход към малките Стрелци, а именно – честност и откровеност във всичко. Няма да успеете да изградите авторитет със сила и контрол, а най-вече с искрено отношение и прями действия. Многократно смисълът на вашите родителски решения и настоявания ще бъде подложен на анализ. Родителските ви съображения е добре да бъдат излагани предварително със спокоен и позитивен тон, а ако сте допуснали грешка и си признаете, те ще ви простят с любов. Юпитер е покровителят на тази зодия и той дава безкрайна сила на характера и устойчивост, която не търпи несправедливи наказания. Тяхната непринуденост и любопитство не познават граници, редуват се въпроси след въпроси, които пък са проява на заложеният им устрем да разкрият взаимовръзките в света на възрастните. Добре е да показвате постоянно, че вярвате в Стрелеца, в мечтите, приятелите и добрите му намерения. Стрелците се втурват да осъществят плановете си и не гледат назад към грешките или лошите ситуации, през които са минали. За да балансирате прекаления им оптимизъм, е добре да ги учите на спестовност и правилно разпределяне на средствата. Относно образованието – не може да се каже, че ще имате проблеми с обучението им, но дали ще обичат училището, заради новите знания или заради приятелите и приключенията, е друг въпрос. Все пак, можете да разчитате, че те наистина са надарени с богат интелект и безкрайна любознателност. Ако обаче ги карате да следват консервативни методи на обучение или пък

 

получат несправедливо строго отношение от възпитател, ще предпочетат да се впуснат в приключенията на живота, вместо да висят в класната стая.
Други особености на темперамента на зодия Стрелец:
Символът на зодия Стрелец е Кентавърът, който изстрелва своите мечти-стрели само напред и нагоре към звездите. Това е метафора на тяхната сляпа вяра в хората и в света, на заразителния им оптимизъм, който понякога ги отвежда и в неочаквани ситуации. Идеалистичната им огнена природа на късметлии и ентусиазирани търсачи на знания ги подтиква да обичат приключенията, като в същото време се стремят да бъдат изключително добродетелни. Имат си и тъмна страна, която може да се прояви като липса на реализъм, ненаситност към храна и авантюри, а понякога дори и леност. Всеки Стрелец си има своя кауза. Но няма да сбъркаме, ако обобщим, че всъщност невръстните и големи Стрелци са просто мечтаещи да бъдат приети именно такива, каквито са.
Асцендент Стрелец:
Вярата в утрешния ден и въодушевлението от днешния са основната характерна черта на децата и възрастните с асцендент Стрелец. Големите схеми, големите обещания и копнеж за проучване и експериментиране са вечните им сюжети, но конкретните резултати не са непременно на фокус. Интерес към активни спортни занимания или дейности на открито, разходки сред природата, преходи и пътувания са най-присъщи за този асцендент. Донякъде неспокойни, много активни, винаги изглеждат, сякаш търсят нещо, което е непостижимо, но въпреки това имат нагласата да го правят през целия си живот. Имат мнение за всичко, обичат да казват на другите истината в очите – ох!, понякога дори боли. Наивни или прекалено оптимистични. определението е ваше, но нестихващото чувство за хумор е тяхно.
Стрелец е неуморният пътешественик, запленен от непознати култури, знание и философия. Колкото повече пораства, толкова повече е посветен на търсенето на отговора на въпросите „Как Вселената работи?“ и „Какъв е висшият смисъл на живота?“
Информацията в статиите има насочващ характер и се базира на общите посоки за тълкуване. Всеки хороскоп е уникален сам по себе си, има своите особености и индивидуални различия и лична консултация с астролог е препоръчителна при желание за дълбочинен анализ и конкретни насоки.