Дете Скорпион
02-780x959 (1)

Дете Скорпион

Детето зодия Скорпион или асцендент Скорпион
Настъпи зодиакалният месец на зодия Скорпион (23 октомври – 22 ноември). Астролозите отдавна сочат, родените под този зодиакален знак

или носещи този асцендент, като надарени с особена сила на духа и магнетизъм и твърдят, че те не са дадени на тяхната душа току-така.
Външен вид:
Децата Скорпион имат необикновено силно тяло и издръжливост. Техните дълбоки и проницателни очи, а често и волева брадичка с трапчинка, са в арсенала на оръжията, с които боравят още от съвсем малки. С един настоятелен поглед могат да ви накарат да правите това, което то иска, а не това, което вие като майка много добре знаете, че трябва да се случи. Случва се майките често да капитулират пред манипулативната сила на малките скорпионски желания, когато не осъзнават, че отглеждат един малък владетел на магнетичността.
Кои са най-изявените характеристики на личността, уникалната енергия и дарби на детето Скорпион:
Буден ум и магнетично излъчване, особена смелост, дързост и честност, изненадващ индивидуализъм, който понякога може да бъде разтълкуван като егоцентризъм. Децата от тази зодия са често увлечени в надпревари, не се примиряват лесно със загубите, дори и привидно да изглеждат така. Тези изключително любознателни деца изпитват нужда от много допълнителни занимания, спорт, игри и изобщо, разнообразие от активни дейности, за ума и тялото. В училище са или неформалният лидер или пък отшелникът, зает със своите си работи. Проницателният ум им дава възможност да бъдат абсолютно недостижими в областите на технте интереси, но ако не им е било дадена възможност да задълбочават своето любопитство или са получили лошо отношение, могат да загубят желание към учението, или да го изключат само към определени предмети. Дълбочината и интензитета на емоциите, прикрити от привидно уравновесен характер, е тяхната най-отличителна характеристика на темперамента им. Виждат света често в черни или бели краски – на близки и приятели, срещу непознати или неприятели, на добро срещу лошо и т.н. Сдържаността на характера им, обаче, усилва още повече изненадата, когато настъпят моментите, в които те може да избухнат и да изгубят спокойствието си. За радост това са редки моменти, но трябва да сте наясно, че когато един Скорпион е ядосан, той не може лесно да прости на човека, който е причинил гнева му. Коренът на това се крие в интензитета на емоциите, които бушуват в него. Когато чувствата му са наранени,

Скорпионът няма да избяга или да се скрие, вместо това той ще отговори с жилещи думи или дори физически акт, ако възрастта му е все още крехка и той тепърва се учи на сдържаност и овладяване на силата на характера си. Безкрайно предани са към своите близки, но могат да бъдат безпощадни към хората, които не са добри с тях или са им причинили неприятности. Списъкът на приятелите им не е безкрайно голям, но пък тези които докажат ответната си грижа и чувства, ще им бъдат приятели за цял живот.
Възпитателни методи – как да подсилваме тяхната уникална енергия и дарби:
Родителите на дете Скорпион вероятно ще потвърдят, че по-добър подход от искрения и неотстъпчив поглед, както и от решителното и уверено напътствие няма да се намери. Да се устоява на магнетичния и дори леко манипулативен поглед на детето, когато е необходимо да казваме „не“ тук е валидно с пълна сила, защото малкият Скорпион приема уроци само от тези, които са по-силни от него. Основната им задача е да се научат да бъдат внимателни с по-слабите, загубите да се приемат с достойнство, да не изпитват негативизъм към децата или възрастните, които са ги засегнали по някакъв начин. Не е добре да забравяме или да не изпълняваме, дадените им обещания, тъй като Скорпионът държи особено на лоялността и дадената дума. Грубото отношение, сурови възпитателни мерки или пък леки подигравки могат да наранят духа му – детето Скорпион има нужда от фин възпитателен подход и внимателно отношение. Линда Гудман, правейки много интересна аналогия между стария и новия символ на зодията (Орел и Скорпион), казва на родителите, че имат за задача „с упоритост и смелост да отгледат един горд Орел, а не отмъстителен Скорпион“, защото тези деца имат нужда най-вече да бъдат научени как се дава и как се приема любов.
Други особености на темперамента на зодия Скорпион:
Техният характер е изтъкан от изключителна упоритост, издръжливост и интуитивност. Говорят право в целта, виждат истината, владеят от малки иронията, не обичат да споделят своите лични неща, но пък обичат да пазят чужди тайни и могат да ви помогнат изненадващо, ако сте изгубили или забравили нещо. Любимите им игри включват тайни и скришни неща като заключени кутии, тайни дневници, комплекти за фокуси и пр. Друго необикновено наблюдение е, че те издържат нетипично на болка и са необикновено мъдри за възрастта си. Интуитивно усещат, когато техните

родители изпитват безспокойство, грижи и дори, ако имат някакъв физически дискомфорт или болка.
Асцендент Скорпион:
асцендентът (или изгряващият знак) често се смята за маската, която носим, когато се срещаме с другите. Децата с асцендент Скорпион имат много силно присъствие, което казва на света наоколо, че те не могат да бъдат избутани просто така или пък пренебрегнати. Винаги изглеждат силни и решителни – както физически, така и по дух. Първото чувство към тях е или невероятно привличане, или необяснимо отдръпване. Второто е плод на инстинктивното усещане в околните, че детето сякаш ги пронизва с рентгеновите си очи и знае всичко за тях, нещо доста смущаващо за някои хора и интригуващо за други. Не обичат да се навлиза в личното им пространство, ако те не са решили да ви допуснат там, умеят да планират внимателно своите действия, разчитайки на страхотната си способност да усещат атмосферата и чувствата на другите. Тези деца имат вроден талант за проникновено общуване и намиране на действителната първопричина на всички процеси.
Децата, носещи благословията и тежестта на Скорпиона в своя слънчев знак или асцендент са голям дар. Те развиват емоционалната ни интелигентност, дори само когато ги наблюдаваме, а когато общуваме с тях имаме възможността да черпим от извора на тяхната вродена мъдрост и устойчивост на духа.
Информацията в статиите има насочващ характер и се базира на общите посоки за тълкуване. Всеки хороскоп е уникален сам по себе си, има своите особености и индивидуални различия и лична консултация с астролог е препоръчителна при желание за дълбочинен анализ и конкретни насоки.