Дете Овен
03

Дете Овен

Детето зодия Овен или асцендент Овен
Слънцето преминава през знака на Овен от 21 март до 19 април. Овен е първият знак от дванадесетте и астролозите често го наричат “Бебето на зодиака”. Неговите представители следват житейското мото: “Първи на старта и на финала, винаги и за всичко!” Това е най-енергичният и активен знак, изпълнен не само със сила, но и с детска чистота и искреност.
Външен вид:
Малките Овнета са много будни и жизнени още от ден първи. Типична тяхна черта е голямото и широко чело. Физическото им развитие е по „ускорена“ програма – бързо прохождане, обичайно съпроводено с постоянни падания и леки травми. Те са палави дечица, които често правят белите не с умисъл, а от безкрайното си любопитство.

Темперамент – най-силните характеристики на личността:
Тяхната одухотвореност върви ръка за ръка с нетърпението да свършат нещата първи. Нравът им е по-скоро буен и първичен, който с напредването на възрастта трябва да се научат да обуздават. Иначе ще им лепнат етикета на агресивни или егоистични хора. Овните всъщност са смели, искрени, честни, имат каузи, за които ще се борят докрай, верни приятели и искрени партньори. Тяхната гледна точка е доста семпла и ясна – каквото се случва в този момент е най-важно! Внимателно обмисляне на последствията или пропускането на мига поради неясни рестрикции за бъдещето не се вписва в обичайния им подход към събитията. И както всяко нещо в живота има своята светла и тъмна страна, така и в тяхното нетърпение всъщност стои тяхната най-голяма сила – иновацията и първооткривателството Защото за да стигнеш бързо до набелязаната цел е необходимо да измислиш възможно най-краткия път до нея. Тяхната смелост да започват първи нещата е пословична. Децата зодия Овен често биват определяни като крайни в емоциите и действията си. Могат да бъдат най-добрите и любвеобилни другарчета, но в яда си ще проявят непремерена сила. Умеят да бъдат учтиви и същевременно да съобщават фактите, които наблюдават или знаят до болка нетактично. . Едновременно проявяват сантименталност и прагматизъм, когато трябва да защитят позицията си или каузата на свой другар. Играят щуро, обичат да са водачи, но емоционално са много лесно раними, когато разберат, че светът не се дели само на черно и бяло. Те са мечтатели, които обичат да бъдат спонтанни във всичко – в избора си на приятели, на игри и занимания, на това как да учат и кога да помагат.

Възпитателни методи – как да подсилваме тяхната уникална енергия и дарби:
Изключително сериозно подхождайте към тяхната отмора, важно е да подтиквате малките Овнета да си почиват преди да са се изтощили, защото Марсовата енергия заложена в техния слънчев знак ги прави активни и любознателни до безкрай. Обичайно са много здрави по природа. Когато се случи да прихванат някоя типична за възрастта им болест, очаквайте бързо възстановяване. Най-доброто лекарство за тях е здравият сън. След всичко изложено дотук няма да се учудите, че най-непоносимото нещо за тях ще бъдат ултимативните забрани или налагането на ограничение на тяхната свобода. Тъй като най-много обичат предизвикателствата и съревнованията, това ще бъде и вашият инструмент за справяне с техния нрав и насочването на излишъка от енергия в съзидателна посока. Накарайте ги да пожелаят да бъдат отличник в дадена област и те ще приемат на драго сърце тази хвърлена ръкавица. Ако повишавате тон, те ще отвърнат със същото. Ако успеете да удържите емоциите си, те ще се поведат по вашето спокойно и любящо отношение и ще ви помагат във всичко, за което ги помолите. Защото обещание дадено от Овен, е обещание, което ще бъде изпълнено и спазено докрай. Вроденото им желание за самостоятелност и свобода от всякакви ограничения ще ги следва във всяко тяхно действие. Обичат да четат, макар и нетърпеливо тичайки по материала, за да имат достатъчно знания и да изпреварят останалите. Да бъдат похвалени за техните успехи е най-работещият метод за подсилване на тяхната уникална енергия и дарби.

Други особености на темперамента на зодия Овен:
Силното чувство за справедливост е присъщо на всички огнени зодии, съответно всеки Овен също го носи в своя темперамент. За тях е

естествено да бъдат водачи в игрите и приятелския им кръг, да бъдат инициативни, директни, силни физически или просто да излъчват атлетичен дух и да са устойчиви по природа. Ако не се научат обаче да бъдат търпеливи и да боравят умерено със своята сила, крайната форма на тази енергия може да ги превърне в егоисти, агресивни, арогантни, или просто абсолютно непостоянни индивиди. Затова най-трудният урок за тях ще е търпението, което ще е ключ за много ситуации, в които ще се сблъскат с неразбирането на околните.
Асцендент Овен:
Честито! Какъвто и слънчев знак да носи вашето малко съкровище в комбинация с изгряващ знак Овен, то вече е поръсило характера си с щипка чили и голяма доза независимост. Свободният дух сякаш се е вселил в това малко създание и то ще тича да прави само всички неща, които животът ще му поднася. Влизането в колектив и всякакви групови дейности няма да му се отдават лесно, но за сметка на това всички ще се възхищават на волята и енергията, която то излъчва постоянно. Децата с асцендент Овен имат искрено и позитивно отношение към всеки. Добре е да ги учите първо да помислят и после да действат, тъй като тяхната смелост ще ги кара да се хвърлят в новите предизвикателства, без да разсъждават много. Имат желание да се справят с всичко сами. Конкурентната среда им действа много градивно, а тяхното нетърпение и импулсивност ще ги водят по пътя на доказването като непосредствен лидер. Главоболието при претоварване е характерно за този асцендент и за тях също важи препоръката за съня като ключ към доброто им здраве.
Малките Овни са тук, за да ни учат да не се страхуваме да поставяме началото, да бъдем импулсивни, дръзки и да излизаме смело от зоната си на комфорт. Свободата на духа, свободната воля и пълната независимост в действията полагат основите на ценностната им система. Неизчерпаемата им енергия, буди възхищение и зарежда всички възрастни и деца, докоснали се до тях.
Информацията в статиите има насочващ характер и се базира на общите посоки за тълкуване. Всеки хороскоп е уникален сам по себе си, има своите особености и индивидуални различия и лична консултация с астролог е препоръчителна при желание за дълбочинен анализ и конкретни насоки.