Дете Лъв
10-780x959

Дете Лъв

Детето зодия Лъв или асцендент Лъв
Децата със слънчев знак Лъв празнуват своя рожден ден между 23 юли и 22 август (винаги е важно да проверявате със специална астрологична програма или с помощта на консултант-астролог коя зодия е детето ви, ако то е родено в първите или последните дни на даден слънчев знак. Всяка година началният и крайният ден и час на зодиите се различават).
Външен вид:
Няма как да сбъркате малкото Лъвче – детето в него е на пиедестал и колкото етапа на растежа минават, толкова различни роли ще излизат навън. Вие ще се удивлявате на непрестанното му желание да играе, да се забавлява и да черпи от радостите на живота с пълни шепи. Дори когато уж е пораснало като голяма дама или кавалер, пак понякога с крайчеца на окото си ще виждате едно ококорено и усмихнато дете. Малките Лъвчета са игриви, забавни, слънчеви същества, които сякаш са създадени, за да пръскат светлина в нашия вечно забързан и уморен живот. Често буйната коса наподобяваща лъвска грива е характерна страна на техния външен вид, особено при момичетата с този асцендент.
Темперамент – най-силните характеристики на личността:
Слънчевият знак на Лъва се води като най-силната астрологична позиция, тъй като Слънцето управлява именно зодия Лъв. Има отношение към децата, нашите творчески изяви, усещането за щастие, любов, изразяването на свободната воля, защитата на малките същества и беззащитни животинки, към паричния късмет, управлението и лидерските качества. Честността и достойнството са част от основите, на които се гради този знак. Като ги пренесем като тълкувание в характера на едно малко дете, може да не се съмняваме, че пред нас стои една малка царствена особа, която ще ни дава своето очарователно благоволение и искрена любов. Тя ще се опитва да ръководи парада навсякъде – у дома, на детската площадка и в училище. Когато свободно играе ролята си на владетел/ка на групата, то ще излъчва само позитивните си страни, но ако не получава достатъчно внимание може да се превърне в един намръщен малък деспот. Е, ако приемем че просто понякога обичат да се разпореждат и им позволим да го правят в определени ситуации, ние по-скоро ще подсилим позитивно техния огнен характер и ще ги научим на това, че да командваш всъщност значи да носиш отговорност за себе си, близките и

приятелите си. Слънцето, даващо сила и живот на Земята, е символът на силата в характера на децата Лъв, а денят от седмицата, който се асоциира със знака е неделя. Тук се крие и другата страна на техния темперамент – игрите и забавленията се редуват с периоди на мързелуване и нищоправене. Точно както обичаме да правим всички в почивния ни ден – да се забавляваме и да си почиваме. Активната игра при тези деца често се редува с абсолютната почивка и удоволствия. Това са много одухотворени същества, които предпочитат да са център на внимание. Могат да бъдат много мили и да се привържат лесно към места и хора, които ги карат да се чувстват приятно и да се забавляват, без да влагат каквито и да било излишни усилия или притворство. Обичайно бързо намират приятели, а в училищната среда се изявяват като естествени лидери. Това тяхно качество е свързано с вродената им гордост и достойнство, които сякаш носят заедно с царската корона на раменете си. Добре е да си дават сметка къде са границите за налагането на тяхното мнение преди да са си създали врагове вместо приятели. Линда Гудман дели децата Лъв на два основни типа – контактни, весели и жизнерадостни и втори по-рядко срещан тип – тези, които са затворени, вглъбени и тихи. Ако вашето дете Лъв е от втория тип, помислите дали вниманието, което получава е достатъчно. Може би не се чувства на своя трон (ако има по-малко братче или сестриче) или има нужда да изяви открито творческия талант, който притежава. Опитвайте се повече да играете с него и да стимулирате Лъвското слънце да изгрее по-ярко и по-свободно. Хвалете го и му помогнете да сложи само короната си.
Възпитателни методи – как да подсилваме тяхната уникална енергия и дарби:
Вече споменахме, че обичат да бъдат център на внимание, но трябва да подчертаем, че също обичат гушкането и милувките, тъй като това е начин техните най-близки да проявят вниманието и обичта си. Техният емоционален идеализъм често ги кара да слагат етикети на хората – този е добър или лош Имат индивидуална вродена ценностна система и често употребяват израза „Това не е честно!!!“, когато са малки и забележат неща, които не са по техния критерий за равенство или пък в моментите, в които техният лидерски авторитет е разклатен. Ако виждаме слабости в постъпките им или в учението, горещо ви препоръчвам да прокарате своите виждания и воля през игра и на шега. Ако е необходим строг тон или сериозен разговор, то нека да бъде на четири очи. Препоръчително е

само насаме да се отправят забележки и да се дават напътствия – без публика от приятели, съученици или роднини, тъй като тяхното его е по-лесно ранимо отколкото предполагате. Гордостта им е пословична, а силно развитото усещане за лично достойнство може да ги накара да се разбунтуват драматично, ако не сме спазили гореописаното правило за проява на родителски такт и въздържане от резки забележки. Детето Лъв обича да играе и изразходва енергия, но има и вроден мързел, Нашата роля е да ги учим да помагат и да вършат сами своята част от домашните задължения, когато имат конкретна задача, те ще се постараят да я свършат бързо и качествено По отношение на учението няма да имате проблеми, тъй като може да разчитате на будния му ум и интелектуални заложби, но има един ключов момент и той е детето да бъде бурно аплодирано, хвалено и давано за пример за всеки негов успех. Така силата на лъвската гордост ще бъде впрегната в доказване, че лидерските качества са му присъщи и ще иска да бъде отличника, който е сочен за пример от всички. При подрастващите Лъвчета буйният темперамент може да се очаква във всякакви форми – флиртове, бунтарски сцени, драматични изблици в приятелските кръгове, драма и любов. Звучи интересно, но не се плашете – запазването на царствената им осанка ще ги предпазва от най-необмислените прояви. Всичко това се поражда основно от желанието им да бъдат оценени и забелязани. Най-страшното нещо за един Лъв е да стои в ъгъла и никой да не му обръща внимание. Затова приемете със спокойствие, че театралните изпълнения са просто част от техния манталитет.
Други особености на темперамента на зодия Лъв:
Можем да се позабавляваме на тяхната пословична щедрост. Освен че често харчат джобните си бързо, обичат да черпят, дори може да подарят малко пари на някой връстник, за да си купи бонбони и да се чувства и той добре. Светлата страна на характера им включва коректност, етичност, необичайна физическа и морална сила, атрактивност, царствено излъчване, изява на творчески пориви. Сянка на характера им се проявява обичайно като доминиране, себелюбие и инат. Те налагат мнението си и следват правилото, че дори да са сгрешили, трябва да бъдат приети точно такива, каквито са.
Асцендент Лъв:
Този асцендент не може да бъде сбъркан – вродените лидерски умения и харизма, които носят притежателите му се открояват моментално. Когато

детето е свободно по дух, то предава това усещане и на околните още в първия момент. Бодростта и позитивната енергия вървят ръка за ръка с желанието да бъде център на внимание. В същото време ще забележите една неподправена сила и увереност в действията им. Желанието да доминират в групата, към която се числят, също е неоспоримо и понякога, ако гордостта им е засегната, може да проявят изключителен инат. Има нещо много забавно в този асцендент и това е желанието за притежание на красиви, елегантни и скъпи вещи. Желанието да впечатляват „публиката“ лъха от всеки техен жест. Колкото повече израстват, толкова повече излъчването им ще бъде магнетично и респектиращо.
Децата носещи зодиакалния знак или асцендент Лъв са тук да ни учат на чистотата в човешките взаимоотношения: да бъдем честни, открити, да творим свободно, искрено да обичаме и да бъдем обичани, да поемем смело отговорност за беззащитните и слабите и да си даваме сметка, че всеки ден може да отделим малко време да се порадваме чистосърдечно на нещо истинско.
Информацията в статиите има насочващ характер и се базира на общите посоки за тълкуване. Всеки хороскоп е уникален сам по себе си, има своите особености и индивидуални различия и лична консултация с астролог е препоръчителна при желание за дълбочинен анализ и конкретни насоки.