Дете Козирог
01-780x960

Дете Козирог

Детето зодия Козирог или асцендент Козирог
Слънчевият знак Козирог заема периода 22 декември – 19 януари, студеното и тъмно време от годината, което обаче ни дава възможност да се съсредоточим върху предстоящите планове и ни учи да бъдем търпеливи и упорити. Точно тези характеристики на времето се отпечатват най-ярко и върху децата, родени в този период.
Външен вид:
Малките Козирози изглеждат винаги много по-големи от реалната си възраст, за сметка на това след 35-та си годишнина, пък, сякаш времето спира за тях и младоликият образ се запазва до дълбоки старини. Те са необикновено зрели още от много малки, не им се нрави бебешко говорене и подобни „несериозни“ глезотии. Проговарят с необичайни за възрастта си модели на изказ и винаги ще ви изненадват с мисленето си, досущ като на големи хора.
Темперамент – най-силните характеристики на личността:
Тези дечица имат вроден стремеж да постигат големи и важни цели, да бъдат признати и уважавани, да влагат всяка капка амбиция до заветната си мечта, да бъдат признати за най-добри в дадена област. Амбициите им, обаче, имат съвсем практична насоченост и земна окраска. От рано изграждат свои правила и увлечения. Не изразяват чувствата си явно, нито пък ще бъдете някога свидетел или потърпевш на техни истерични или емоционални сценки, но когато не одобряват нещо, тогава съвсем безцеремонно ще ви го заявят. Обичат реда и порядъка, но не във войнишкия смисъл на дисциплината, а по-скоро в следването на рутинен режим на дневните активности. Често ще си учат уроците, най-вече, за да са изпълнили плана, в който игрите стоят след домашните. Обичат да си общуват с големите толкова, колкото и играта с децата, добри са в това да се превъплъщават в професии и роли на възрастни, Козирогчетата обичат да рисуват или да майсторят неща, които да имат практическо приложение, например, да направят шарено табло за хладилника, на което да си оставяте бележки или пък да направят дребни покупки в кварталния магазин вместо вас. Не обичат да се впускат във фриволни компании и най-добре се чувстват, когато имат признанието на родителите и приятелите си, че са отговорни и полезни. Козирозите понякога изглеждат самотни, прекалено прагматични, но не се съмнявайте в тях, липсата на

изявена емоционалност ги прави всъщност най-изобретателния знак на зодиака. Могат да бъдат изключително креативни, когато става въпрос за решаване на проблеми и казуси, особено когато са свързани с материалния свят. И още една неподозирана черта на характера им – от малки децата зодия Козирог владеят изкуството да накарат хората да се смеят, като чувството им за хумор може да включва малки детски шеги, гатанки-закачки и дори саркастични подмятания…, да и тук ще ви учудят отново с богатия спектър на това им умение. Козирозите не са популярни с поемането на големи рискове в живота, но са известни с неповторимата си благонадеждност като лоялни и организирани приятели, на които може да се разчита винаги.
Възпитателни методи – как да подсилваме тяхната уникална енергия и дарби:
Малките сериозни Козлета успяват да накарат родителите си да ги приемат наравно доста бързо и необичайно рано. Това в един момент може дори неусетно да им даде отговорности, неприсъщи за тяхната възрастова група. Това е сигнал и за вас родители, да се самоограничавате, ако често ги натоварвате без време с много задължения, дори и да виждате, че те биха ги поели на драго сърце. И когато за първи път си смените ролите на дете и родител, защото те са си наумили нещо, знайте че ще упорстват докрай. Склонни са да ви направят отстъпка за маловажни според техните принципи неща, но ако се противопоставяте на нещо съществено, те няма да се откажат изобщо, ще ви оставят да си мислите, че сте се наложили, но всъщност това е хитрият шахматен ход на отлагане, докато не получат вашето благоразположение. Хубаво е да ги насърчавате постоянно да излизат да играят навън и да попиват така благотворните за техния зимен знак слънчеви лъчи. В училище очаквайте бавно и упорито усвояване на учебния материал, като липсата на динамика в усвояването ще бъде компенсирана със задълбоченост и концентрация.
Други особености на темперамента на зодия Козирог:
Саможиви, понякога ги определят, дори, като мудни и необщителни, въпреки това любовта и интимните трепети ще са основна тема в техния живот. Спестовници, които имат практични и земни мечти. Обичат семейството и пазят корените си. Козирозите са упорити, амбициозни, отговорни, забавни и много зрели същества. Тяхната тъмна страна на характера са песимизма и скептичния поглед, понякога могат да бъдат и цинични, добре е да се учат, че целта не винаги оправдава средствата.

Асцендент Козирог:
Няма да се изненадате на основното определение за хората, носещи Козирог като изгряващ знак, че са усърдни и методични. Възможно е да имат по-късно житейско съзряване, но за сметка на това пък с несъмнен успех. Практични и амбициозни, в преследване на голямата цел, тези деца може дори понякога да забравят да се отпуснат да играят на воля. Отношенията с родителите ще са от голямо значение в етапите на живота им, особено тези с бащата. Хумористичният и саркастичен подход ще придават уникална окраска на взаимоотношенията им с околните. Ще обичат дрехите и аксесоарите, които им купувате, да изглеждат от висок клас, вероятно е да имат и влечение към разнообразни символи за статус и положение в обществото – например бижу или скъпо електронно устройство. Тези деца много естествено приемат ролята на отговорни членове на семейството и родителите им, сякаш още с появата им у дома, чувстват нуждата да структурират и подредят живота си. Израстват като трудолюбиви, компетентни и надеждни хора, но нерядко се тревожат за бъдещето и правят планове за много години и житейски етапи напред.
Сатурн е владетелят на Козирог и това символизира бавен обратен ход – сериозни и отговорни деца, които пораствайки всъщност се учат как да забавляват детето в себе си и да се отпуснат. Неуморното следване на личните принципи, хумористичният, прям подход и вродено търпение обичайно гарантират успеха на Козирога за главната роля в сценария на живота.
Информацията в статиите има насочващ характер и се базира на общите посоки за тълкуване. Всеки хороскоп е уникален сам по себе си, има своите особености и индивидуални различия и лична консултация с астролог е препоръчителна при желание за дълбочинен анализ и конкретни насоки.