Дете Дева
04-780x959

Дете Дева

Детето зодия Дева или асцендент Дева
Децата със слънчев знак Дева празнуват своя рожден ден между 23 август и 22 септември (винаги е важно да проверявате със специална астрологична програма или консултант астролог коя зодия е детето ви, ако то е родено в първите или последните дни на даден слънчев знак. Всяка година началният и крайният ден и час на зодиите се различават).
Външен вид:
Малките Деви са изключително живи и будни деца. Oще от невръстна възраст се вижда заложеното в тях неспокойство и безкрайно любопитство. Колкото повече порастват и стават самостоятелни, толкова по-типични за тях са спретнатият вид, винаги измитите ръчички и приветлив поглед.

Темперамент – най-силните характеристики на личността:
Безспорните отличителни черти на децата родени под слънчевия знак на Девата са тяхното изострено внимание към всичко в заобикалящата ги среда, прецизността и любов към чистотата. Изключително любопитни и любознателни, те още от малки обичат да четат или да изучават света чрез метода на наблюдението и опита. Съвършенството е тяхната водеща максима. Да бъдат перфектни в отношенията, в знанията, в нещата, които правят. Не им е леко. Тези малки деца често носят в себе си изискването за постигане на най-високи стандарти и не се изненадвайте, ако се опитват да го прилагат и на вас. Тяхната критика и стремеж към съвършенство вървят ръка за ръка с най-големите им добродетели – добротата, жертвоготовността и грижата за другия. Те винаги са готови да помогнат на мама или татко. За тях да бъдат полезни е равносилно на чувството, че са пълноценни. Дори може да пренебрегнат собствените си желания в името на това да помогнат на някой, който има нужда. Не мислете, че всички тези добродетели правят от малките Деви кротки и заспали деца. Не, те са много пъргави и изключително любопитни – все пак управител на тяхната зодия е вестоносецът Меркурий, който е символ на бързината и информацията. Обичат да играят, да наблюдават, да изследват. Порасналите представители на зодия Дева обичайно са много взискателни по отношение на храната. Същото се отнася и за малките деца – те често са придирчиви към менюто си, държат на хигиената и ръчичките им да трябва винаги да са измити и почистени. От малки не понасят петна по лигавничето и настояват по техния бебешки начин разсипаната храна от купичката да бъде почистена веднага. Обичат реда и помагат на мама при почистването и подреждането. За тях това е по-скоро игра, а не задължение. Може да сте сигурни, че почистването на стаята и подреждането на играчките няма да бъде ваша грижа. Притежават една подчертана особеност по отношение на общуването и, ако не ги познавате достатъчно, ще извадите погрешни изводи, че са затворени и саможиви. Всъщност у дома с близките и приятелите си са много бъбриви и общителни, но когато попаднат сред непознати или влизат в нова за тях среда имат нужда да наблюдават отстрани, да помълчат, за да опознаят детайлите и ролите на участниците. Затова изглеждат свенливи и отдръпнати. Само изчакайте нужното време и пред вас ще блесне малкото умно и игриво създание, което набързо ще ви каже къде имате петно по

дрехата или колко блестящи от чистота са вашите обувки. По отношение на ученето слънчевият знак на Дева ви дарява с един изключително дисциплиниран ученик, за който съвсем естествено е да спазва правилата и реда в училище. Концентрират се добре и бързо правят паралел между знанията по различните предмети. Любознателният им ум иска да знае всичко. Приемат логическите игри и занимаващите ума и сръчността дейности присърце. Научават се да четат бързо и много често математиката или предметите, в които има логическо мислене са им любими. Знакът на Девата се свързва в астрологията с малките животни. Ако имате възможност да отглеждате в къщи куче, коте или друг малък домашен любимец, ще дадете средство на детето ви да насочи пълноценно цялото си внимание и вродено желание да обгрижва.
Възпитателни методи – как да подсилваме тяхната уникална енергия и дарби:
Тези деца обичат да следват дневен режим, да спазват някаква логика в ежедневието, да имат предварителна яснота по реда на събитията, които ги очакват за деня. Затова, ако сте от спонтанните майки, които обичат интуитивния подход, трябва да знаете, че вашето дете ще бъде по-скоро тревожно, когато не е наясно какво следва да се случи през деня. Тъй като имат изключително набито око към всички детайли, те съвсем естествено посочват нередностите, грешките и недостатъците, които забелязват. Имат свои високи стандарти за всичко и очакват тези изисквания да бъдат спазвани от родителите и приятелите им. Най-добре е да ги научите да бъдат внимателни, когато правят забележки или посочват нередности, защото критиката може да им създаде повече врагове, отколкото приятели. И малките, и големите Деви са перфекционисти – критични перфекционисти. Самите те приемат много болезнено всяка забележка, отправена към тях. Много често критичността им е насочена към тях самите, затова е добре бъдат поощрявани постоянно, за да не спада увереността и самооценката им.
Други особености на темперамента на зодия Дева:
Като всяко дете и детето Дева има огромна нужда от внимание и любов. Те са много скромни, предпазливи и по-скоро ще изучават емоциите си, отколкото да ги преживяват. От малки Девите са прагматични, дори понякога може да им липсва обичайната детска замечтаност и фантазии. Обяснението се крие в противоположният им зодиакален знак Риби (символ на чувствата и мечтите). Като родители на малки Деви имаме

задача да ги научим на спокойствие и яснота при изразяване на техните емоции, да ги дадем възможност да мечтаят волно и да не се безпокоят за всяка допусната малка грешка, да им покажем как да бъдат открити и спокойни, да не се страхуват от чувствата и да вярват в мечтите си. Слънчевият знак на Дева носи на своите представители почтеност, непретенциозност, наблюдателност и дисциплина. Те помагат и се грижат с удоволствие на всеки, който има нужда. Сянката на техния характер е перфекционизмът, голямата взискателност и подчертано внимание към детайлите.
Асцендент Дева:
Асцендентът Дева рядко може да бъде сбъркан, независимо от силата на слънчевия знак. Притежателите му са надарени с брилянтен и аналитичен ум, око за малките детайли, отдаденост, трудолюбие и подкрепа на нуждаещите се. Имат повишена тенденция за самокритика, както и отправяне на чести забележки особено към хората, които обичат. Стеснителни са, дори понякога неуверени, но винаги са спретнати и подредени. Те са перфекционисти – несъвършените детайли ги дразнят, затова очакват всички също да следват високите им изисквания. Понякога им липсва такт, а прагматизмът е основополагащ елемент в живота им. Може да загубят интерес към всяко нещо, ако не намират практическото му приложение. Често имат отличен вкус, точно защото могат да съобразят в детайл приложимостта на всяко нещо. Не обичат да стоят без работа и занимания.
Противоположно на общоприетото схващане, именно Дева е зодиакалният знак, в който е заложена най-мощната съзидателна сила в съчетание с безкрайна любов към естественото. Гал Сасон определя Дева като „знакът, който просто кара нещата да се случват“. Децата Дева са тук, за да ни посочат семплия път към постигането на съвършенство – чрез внимание, грижа и отдаденост.
Информацията в статиите има насочващ характер и се базира на общите посоки за тълкуване. Всеки хороскоп е уникален сам по себе си, има своите особености и индивидуални различия и лична консултация с астролог е препоръчителна при желание за дълбочинен анализ и конкретни насоки.