Дете Близнаци
07-780x960

Дете Близнаци

Детето зодия Близнаци или асцендент Близнаци
Децата със слънчев знак Близнаци празнуват своя рожден ден между 21 май и 20 юни – това е пролетният подвижен период, в който смяната на времето и сезоните подчертава много добре основните характеристики на тази зодия. Това се будни, усмихнати, добронамерени и любознателни деца.
Външен вид:
Техният външен вид подчертава виталността и енергията изпълваща менталния им свят. Изпълнени с огромно желание да опознават всичко наоколо и да трупат нови знания. Много подвижни и неуморни изследователи още от най-ранна възраст, ще ги познаете по будните им очи, неспирно бърборещата им устичка и непринудени усмивки.
Темперамент – най-силните характеристики на личността:
Пъргавината на ума им е пословична и тъй като постоянно задават въпроси, бързат да се освободят от това ментално напрежение чрез намиране на отговорите сами или с непрестанно питане и изследване на средата. Проучват и опознават света чрез игра и диалози. Проговарят по-рано от обичайното за възрастта им и стават неуморни събеседници. Обичат да играят с различни играчки, като често сменят любимото си занимание и място на игра. Понякога даже ще имате усещането, че изразът „със скоростта на светлината“ трябва да бъде заменен със „скоростта на детето Близнак“. Предпочитат да са в движение, когато играят, а не да се занимават със стационарни игри, като изключение могат да направят само тези игри, които напрягат много ума им. Друга любима игра може да бъде смяната на роли или отгатване на нещо, което изисква множество асоциации и бърза мисъл. Новата дума „мулти-таскинг“ или още „правене на много неща успоредно“ изцяло описва това, на което са способни и склонни Близнаците. Винаги да правят по много неща едновременно или поне като минимум две. Да играят и да се хранят едновременно, да учат и да слушат музика, да четат наведнъж няколко книги или просто да посочват по няколко любими места и занимания. Може да забележите след време, че им липсва търпение. Постоянството е приоритет за по-земните зодии, а тъй като Близнаци е въздушна зодия и то с модалност подвижност, е добре да приемете, че това е всъщност тяхната сила – да се адаптират бързо и да бъдат много гъвкави. По-скоро им липсва желание да се

задълбават само в една конкретна област, тъй като така ще се лишат от разнообразието и динамиката, която е най-присъща на техния темперамент. Обичат напрежението повече от спокойствието, често закъсняват за училище или за срещи поради постоянната си ангажираност с много неща. Понякога самото желание да са много заети ще ги кара да тичат напред-назад и да жужат като пчелички. Обожават да говорят, да споделят, да разказват какво са видели или чули. И тъй като разбират бързо посоката на мисълта на събеседника си, често го прекъсват. Може да разказват на вас и приятелите си по няколко пъти една и съща случка, но всеки път ще е все по-интересно и забавно и с все повече детайли и хумор. Настроението на малките и големи Близнаци се сменя често, но тъгата или негативното настроение не вирее при тях така, както лекото приемане на нещата и усмивките, които предпочитат да имат на своето лице.
Възпитателни методи – как да подсилваме тяхната уникална енергия и дарби:
Може да бъдете спокойни и горди родители по отношение на тяхното образование и начетеност. Бързото проговаряне често върви и с ранно умение за четене. Близнаците четат по-бързо от връстниците си и четат по много. Често ще ги видите как четат книги, които нямат нищо общо с домашните им или изучавания в училище материал. Но това е така, защото имат нужда от нови допълнителни знания, разширяващи темите, които те вече са чули и запомнили още в час. Тези умения да се изразяват много добре писмено и говоримо ще им помагат за постигането на добър успех и за изяви в извънучилищни занимания. Децата от тази зодия често притежават голяма сръчност или умения да свирят на някакъв инструмент. Добре е да ги наблюдавате дали имат интерес и да ги поощрявате да развиват проявените вече таланти. Като цяло най-добрият подход към тях е да им давате свобода на движение и изява, да подхранвате глада им към нови знания чрез разнообразие и да приемете, че ще се опитват да ви обяснят логиката на всичко.
Други особености на темперамента на зодия Близнаци:
Често ще забележете, че преувеличението и фантазирането са неизменна част от техния богат вътрешен свят. Изопачаването на фактите е с несъзнателната цел разказът им да бъде увлекателен. Фантазията им може да работи на пълни обороти постоянно, въпреки че Близнаците същевременно са и много разумни, обичат да свързват съвсем рационално елементите в случките и търсят винаги логичните обяснения на нещата.

Основните им качества като интелигентност и подчертано умение да общуват могат да имат и своя сянка – това са честа смяна на настроенията и мненията, крайна приказливост и дори прекалена рационалност с цел избягване на собствените им чувства или емоциите на другите.
Асцендент Близнаци
Асцендент Близнаци прави всяко дете изключително умно и лесно социализиращо се същество, независимо от зодията му. Активността на природата на Близнаци им дава постоянен импулс да се срещат с нови хора, да бъдат на нови места и да попадат в непознати ситуации. Говорят много, а четенето на книги или списания често е любимо тяхно занимание. Външният вид на този асцендент придава детска невинност, а на по-късен етап в живота и необичайна младоликост. Това са много забавни хора, очарователни за околните, желани в компания, лесно взимат думата и успяват да удържат интереса на всички. Имат дълбоко вродено желание за свобода и лично пространство.
Близнаци са символ не просто на двойственост, а на многообразието на света. Те ни учат как да бъдем ментално свободни, да не се страхуваме от новото знание, да приемем леко неочакваните промени, да бъдем гъвкави и да споделяме. Защото владеенето на словото и общуването са мостът, по който вървим един към друг.
Информацията в статиите има насочващ характер и се базира на общите посоки за тълкуване. Всеки хороскоп е уникален сам по себе си, има своите особености и индивидуални различия и лична консултация с астролог е препоръчителна при желание за дълбочинен анализ и конкретни насоки.